Over mij

Welkom. Ik ben Bert Peeters,
docent & transformatiecoach

Ik startte met yoga als tiener nu meer dan 30 jaar geleden om de examenstress los te leren laten. Yoga werd een partner voor het leven, in goede en slechte tijden.

Ik had de smaak van yoga te pakken en reisde 6 jaar door Azië om verschillende yogadisciplines te bestuderen.
Om de toekomst van de yogatraditie veilig te stellen geef ik trainingen, teambuildings & workshops in yogascholen en bedrijven. 

Door een hernia in mijn onderrug evolueerde ik van een strikte benadering naar een vorm met meer ruimte voor zorg en individuele begeleiding. Hier onstond Bhalu Yoga, mijn interpretatie van hatha yoga.

Bhalu Yoga geeft inzicht in je fysieke patronen. Het werkt op je spanning en neurale bedrading om de kwaliteit terug te laten stromen en veerkrachtig voor de dag te komen. 

Bhalu Yoga is een compleet systeem dat fascia release, stretching en functionele krachttraining combineert met juiste ademhaling. 

Bhalu betekent beer in het Hindi. De beer is een universeel symbool van kracht. Maar de beer is ook een soepel dier. Kracht en gemak zijn de 2 eigenschappen die de definitie van een yogapose bepalen. De beer schuurt zijn rug tegen een boom om zich beter te voelen, en ook wij rollen op tennisballen om ons lichaam een zelfmassage te gunnen. Tijdens zijn winterslaap vertraagt hij zijn ademhaling. Wederom stemt de beer ons tot voorbeeld om tot relaxatie te komen via de bewuste adem.

Tenslotte zit de beer in ons logo & onze storytelling om de levende traditie van yoga te eren. Als kind gaf mijn moeder me de koosnaam ‘beertje’ en zijn onze moeders niet onze eerste leraren in dit leven? 

Mijn missie is de inzichtelijke ontdekkingsreis. Ik wil diep inzicht bieden om je leven te veranderen en je dichter bij je zelf te brengen. En hopelijk kom je na die reis thuis als na een vakantie. Met boeiende ervaringen rijker en met de zon in je hart. 

Deze stijlen bied ik naast de klassieke hatha yoga aan: