Over mij

Maak kennis met Bert Peeters,
gepassioneerd yogaleraar en stretch therapie-coach

Sinds mijn eerste yogales meer dan 28 jaar geleden ben ik werkelijk gepassioneerd door yoga.

Ik bracht in totaal bijna 5 jaar door in Azië, waarvan het grootste deel in India, de bakermat van de yoga, om zoveel mogelijk te leren van een groot aantal yoga disciplines.
Ondertussen heb ik meer dan 3.000 uren aan opleidingen genoten en nu geef ik lessen, workshops en trainingen in yogastudio’s en in bedrijven. Daarenboven wil ik de yogatraditie verderzetten en geef ik zelf ook een teacher training opleiding van 200u in Antwerpen.

Door een hernia in mijn onderrug in 2009 ben ik geëvolueerd van de strikte Indische benadering naar een vorm van yoga met meer ruimte voor zorg en individuele begeleiding. Hier werd de basis gelegd van mijn eigen Bhalu Yoga, een compleet no-nonsense hatha yoga systeem.
Hierdoor ben ik ook in staat om terug hoop te geven aan mensen met specifieke klachten of ziektebeelden die gepaard gaan met pijn. Samen werken we toe naar een vermindering of tenminste naar een leefbaarheid die de levenskwaliteit verhoogt.

Bhalu Yoga is mijn eigen interpretatie van hatha yoga, een combinatie van poses, stretching, functionele krachttraining en fascia release, met de adem als drijvende kracht. In mijn lessen breng ik mijn anatomische kennis op een luchtige en humoristische manier over op mijn studenten.
De focus ligt echter op het resultaat. Wat werkt er om jezelf fit, sterk, lenig en gezond te maken.

Maar op vraag geef ik ook andere soorten yoga zoals

Zo worden de beide zijden van het yoga spectrum volledig gedekt. 

Zowel zin als yang worden gegeven, enerzijds de zorgzame (vrouwelijke) ontspanning en anderzijds de krachtige (mannelijke) werk-je-in-het-zweetsessies.