Over mij

Welkom. Ik ben Bert Peeters,
docent en stretch coach

Ik startte met yoga als puber nu meer dan 30 jaar geleden om de examenstress los te leren laten. Yoga verloste me sindsdien van rugpijn, bracht me van het depressiedal terug naar omhoog, … Yoga werd een partner voor het leven, in goede en slechte tijden.

Als je iets doet, doe het dan goed. Daarom reisde ik 5 jaar door Azië om verschillende yogadisciplines te bestuderen.
Na ontelbare opleidingen geef ik nu lessen, workshops & teambuildings in yogastudio’s en bedrijven. 

Om de toekomst van de yogatraditie veilig te stellen leidt ik  yogadocenten in België op.

Een hernia in mijn onderrug deed me evolueren van een strikte benadering naar een vorm met meer ruimte voor zorg en individuele begeleiding. Hier onstond mijn eigen Bhalu Yoga, een compleet hatha yoga systeem.


Bhalu Yoga geeft inzicht in je eigen fysieke patronen. Onverwerkte levenskwesties en spanningen van welke aard dan ook kunnen zich in het lichaam niet verschuilen.

Samen werken we aan een intelligente strategie om de kwaliteit van je leven terug te laten stromen.

Bhalu Yoga is mijn interpretatie van hatha yoga. Het is een doordacht systeem voor de stijve westerse mens die vast zit in zijn lichaam of geest. De oplossing ligt in een combinatie van fascia release, PNF-stretching en functionele krachttraining. 

De adem is onze kernkracht die terug harmonie en balans brengt. 

Mijn lessen zijn nuchter en humoristisch. De focus ligt op het resultaat. Wat werkt er om jezelf fit, sterk, lenig en gezond te maken.

Deze yogastijlen bied ik aan:

Zo worden de beide zijden van het yoga spectrum volledig gedekt. 

Zowel zin als yang worden gegeven, enerzijds de zorgzame (vrouwelijke) ontspanning en anderzijds de krachtige (mannelijke) werk-je-in-het-zweetsessies.